درصورتی که سوال یا پاسخ خود را نیافتید، با ما تماس بگیرید.
راهنمای معاملات آنلاین
روش معاملات برخط (آنلاین) یکی از روشهای مورد استقبال در بورس است. در این شیوه، به راحتی و با دسترسی به اینترنت و حساب کاربری بدون مراجعه مستمر به کارگزاری میتوان خرید و فروش سهام را در لحظه به انجام رساند. از جمله مزایای این روش میتوان سرعت عمل در خرید و فروش، حذف محدودیت زمانی و مکانی در سرمایهگذاری و استقلال کامل در تصمیمگیری سرمایهگذار را برشمرد. برای انجام معاملات آنلاین لازم است یک بار از طریثبت نام غیر حضوری در کارگزاری ثبت نام نمائید. شرکت کارگزاری حداکثر ظرف مدت دو روز کاری، نام کاربری و رمز عبور مشتری برای استفاده از سامانه معاملات برخط (آنلاین) را صادر نموده و از طریق پیامک به شماره همراه وی تحویل میدهد. پس از دریافت نام کاربری و رمز عبـور، مشتری میتواند به سامانه معاملات برخط کارگزاری مربوط مراجعه و خود، بهصورت مستقیـم نسبت به خرید و فروش سهام اقدام نمایـد.
چگونه وارد بورس شویم؟
برای معامله در بازار بورس شما نیاز به یک کارگزار رسمی بورس (که تحت نظارت سازمان بورس فعالیت می کند) و کد معاملاتی خودتان (که با نام کد بورسی یا کد سهامداری نیز شناخته میشود) دارید. پس قدم اول شما دریافت یک کد بورسی از کارگزاری خواهد بود. شرکتهای کارگزاری در واقع واسط بین شما و بازار بورس هستند و وظیفه انتقال سفارشات خرید و فروش سهام را به سامانه های معاملاتی بورس برعهده دارند.
شرایط دریافت اعتبار چگونه است؟
برای دریافت اعتبار ابتدا باید به امتیاز مورد نیاز رسید، دریافت اعتبار بدون داشتن امتیاز، امکان پذیر نیست. علاوه بر داشتن امتیاز، فرد متقاضی باید مابقی شرایط لازم برای دریافت اعتبار را نیز داشتهباشد؛ این شرایط را قوانین سازمان بورس اوراق بهادار برای متقاضیان دریافت اعتبار مشخص کرده است. مطابق قوانین سازمان بورس اوراق بهادار، هر فرد حداکثر میتواند تا ۶۰ درصد ارزش پرتفوی خود (و نه بیشتر) را، از کارگزار اعتبار دریافت کند. بنابراین شخصی که مجموع ارزش سهامش به طور مثال، ۱۵ میلیون تومان باشد؛ حتی با داشتن امتیاز لازم نمی تواند، از این بسته اعتباری بهرهمند شود.
نحوه تسویه اعتبار توسط مشتری به چه طریقی است؟
جهت تسویه اعتبار لازم است مشتری در روز پایانی مهلت اعتبار خود اقدام به فروش سهم به میزان ارزش اعتبار نماید.
برگه سهم خود را چگونه دریافت کنم؟
گاهی برای دریافت سود سهم یا موارد دیگر، به برگه سهم خود نیاز پیدا می کنید. در این موارد فقط کافی است به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس زیرمراجعه نموده و فایل برگه سهام خود را دانلود نمائید. https://ddn.csdiran.ir/login
نحوه افتتاح حساب در کارگزاری رابین چگونه است؟
افتتاح حساب در کارگزاری رابین اولین گام برای استفاده از خدمات ما، از جمله معاملات حضوری، آفلاین و آنلاین میباشد. تمامی روند افتتاح حساب بهصورت آنلاین و غیرحضوری است (البته ثبتنام حضوری در تمام شعب کما فی السابق فعال است) و کافیست با رفتن به آدرس registration.rabin.ir اقدام به افتتاح حساب نمایید.
برای اخذ کد بورسی در کارگزاری رابین چه مدارکی نیاز است؟
متقاضیان جهت اخذ کد بورسی در کارگزاری رابین پس ازثبت نام در سامانه سجام و احراز هویت، با داشتن کد 10 رقمی سجام میتوانند هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری در تمام شعب کارگزاری رابین، اقدام به دریافت کد بورسی نمایند. مدارک موردنیاز برای دریافت کد بورسی شامل مدارک هویتی میشود.
چگونه کارگزار ناظر را تغییر دهیم؟
دارایی سهامداران در هر یک از نمادهای معاملاتی زیرنظر کارگزار خریدار سهم است که به آن کارگزار ناظر گفته میشود. تغییر کارگزار ناظر از هر یک از دو روش مراجعه حضوری و غیر حضوری امکان پذیر است. غیرحضوری: برای ثبت درخواست تغییر کارگزار ناظر به سامانه رابین تریدر مراجعه و از آنجا توسط گزینه تغییر کارگزار ناظر و آپلود برگه سهم (که نسخه الکترونیک برگ سهام از درگاه یکپارچه جامع ذینفعان بازار سرمایه قابل دانلود است) به فرمت JPEG اقدام نمایید. کارگزار ناظر سهم روز کاری بعد تغییر خواهد کرد. حضوری: با همراه داشتن آخرین برگه سهم و اصل کارت ملی و شناسنامه خود به یکی از شعب کارگزاری رابین مراجعه کرده و فرم “درخواست تغییر ناظر” را تکمیل فرمایید. یک روز کاری بعد ناظر سهم تغییر خواهد کرد.
سود و زیان پورتفوی لحظهای چگونه محاسبه میشود؟
در طول روز و در ساعات معاملات، سود و زیان برحسب قیمت مورد معامله محاسبه میشود. در ابتدای زمان معاملاتی سود وزیان برحسب قیمت پایانی حساب شده است.
چرا هنگام خرید سهام، خطا دریافت میکنم؟
1-بیانیه های ریسک را تایید کردهاید؟ پس از ورود به رابین تریدر از قسمت سایدبار راست، آیکن بیانیه ریسک را انتخاب و درصورتی که بیانیه ریسک بدون تاییدی وجود داشته باشد، آنرا تایید کنید.
2- آیا محدودیت های سقف خرید را رعایت کردهاید؟ دقت کنید حداقل مبلغ خرید شما از 5 میلیون ریال کمتر نباشد، تعداد سهم را با توجه به سقف مبلغ دارایی خود وارد نمایید و قیمت سهم را در بازه مجاز روز وارد کنید.
3- آیا نماد ممنوع/متوقف است؟ دقت کنید وضعیت نماد در حالت مجاز برای خرید و فروش باشد.
4- آیا زمان آغاز و پایان معاملات را رعایت کرده اید؟ ساعت انجام معاملات اوراق بهادار 9 تا 12:30 میباشد.
5- آیا مدت تسویه اوراق و صندوق های سهامی را رعایت کردده اید؟ زمانی که سهامدار اقدام به فروش سهم میکند و بخواهد از محل فروش آن سهم در همان روزاقدام به خرید صندوق سهامی کند هم با خطا روبرو میشود
پس از افزایش سرمایه برای سهم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
1- افزایش سرمایه از طریق سود انباشته/ تجدید ارزیابی دارایی ها: در مواقعی که شرکت سود انباشته مناسبی دارد، تصمیم میگیرد که افزایش سرمایه خود را از این روش انجام بدهد و با این کار منابع جدید مورد نیاز خود را تامین کند. به دلیل اینکه سهامداران پولی برای سهام جدید خود پرداخت نمیکنند به سهامی که به این روش به سهامدار تعلق می گیرد، سهام جایزه هم گفته میشود. در روش سود انباشته درصد مالکیت شما در شرکت تغییری پیدا نمی کند. یعنی به همان نسبت که سرمایه شرکت زیاد میشود تعداد سهام شما نیز افزایش پیدا می کند.
2- افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی: از این روش که نیازمند تأمین منابع جدید از سوی سهامداران فعلی شرکت است، شرکت حق استفاده و حضور در آن را ابتدا به سهامداران شرکت میدهد. به این صورت که اوراقی تحت عنوان حق تقدم سهام در اختیار سهامداران فعلی قرار می گیرد. سهامدار در مدت زمان مجاز برای معاملات این اوراق که معمولا ۲ ماه است و به آن مهلت پذیرهنویسی گفته میشود، میتواند یکی از سه کار را انجام دهد:
- پرداخت مبلغ اسمی سهام: در این روش شما به ازای هر سهم باید مبلغی را دراین بازه زمانی 2 ماهه به شرکت پرداخت نمایید. این مبلغ در ایران معمولا ۱۰۰۰ ریال (قیمت اسمی سهم) است. با این کار پس از طی شدن مراحل افزایش سرمایه، حق تقدم شما تبدیل به سهم عادی می شود.1-
- فروش حق تقدم: اگر به هر علتی تمایل نداشته باشید که از حق تقدمهای خود استفاده کنید میتوانید در این بازه زمانی ۲ ماهه حق تقدمهای خود را به سرمایهگذاران دیگر بفروشید.
- عدم استفاده از حق تقدم: اگر سهامدار به هر علتی مبلغ اسمی سهام را پرداخت نکند و همچنین حق تقدم خود را نیز به فروش نرساند، پس از اتمام مهلت پذیره نویسی حق تقدم سهام شما به فروش می رود یعنی شرکت حق تقدمهای استفاده نشده را از طریق بورس به فروش میرساند و مبلغ حاصل از فروش را بعد از کسر کارمزدها به حساب شما واریز می کند.
جهت ورود به سامانه معاملاتی کارگزاری رابین چه باید کرد؟
پس از صدور کدبورسی برای ورود به سامانه معاملاتی میبایست از طریق سایت trader.rabin.ir یاmodaber.exirbroker.com یا اپلیکیشن رایان همراه نام کاربری و کلمهی عبور خود را وارد کرده و وارد حساب کاربری خود شوید.
درصورت فراموشی رمز عبور سامانه معاملاتی چه باید کرد؟
اگر رمز عبور خود را فراموش کردهاید، در سامانه آنلاین با استفاده از گزینه «فراموشی کلمه عبور» میتوانید اقدام به بازیابی آن کنید. در این بخش پس از درج کدملی، کد بازیابی به شماره موبایل شما ارسال میشود که پس از وارد کردن کد تائید امکان تعریف رمز عبور جدید توسط شما فراهم میگردد.
کد معاملاتی(بورسی) خود را فراموش کردهام، از چه طریق آن را بازیابی کنم؟
سامانه معاملاتی آنلاین برای دقایقی قطع شده است، راهکار جایگزین چیست؟
کارگزاری هوشمند رابین برای افزایش سطح خدمات رسانی خود از 2 سامانه معاملاتی آنلاین به آدرسهای زیر پشتیبانی میکند، درصورت قطع شدن هریک میتوان از سامانه دیگر استفاده کرد.